Световният шампион Аржентина записа безпроблемна победа с 2:0 над Австралия в контрола

...
Световният шампион Аржентина записа безпроблемна победа с 2:0 над Австралия в контрола
Коментари Харесай

Аржентина мина на ходом през Австралия, гол от съблекалнята на Меси

Световният първенец Аржентина записа безпроблемна победа с 2:0 над Австралия в контрола сред двата отбора, която се изигра на „ Стадиона на служащия “ в китайската столица Пекин. Това е девети следващ триумф за Лионел Меси и компания.

Селекционерът на „ Албиселесте “ Лионел Скалони заложи на съвсем същия титулярен състав, на който разчиташе на Световното състезание в Катар, като единствената разлика беше, че в офанзива играеше Николас Гонсалес вместо Хулиан Алварес. Именно на Мондиал 2022 Аржентина отново победи Австралия, само че с 2:1 на осминафиналите.

Днес първият гол на „ гаучосите “ пристигна още във втората минута. Тогава Енцо Фернандес отне топката и откри с пас Меси, който се разписа с техничен шут от границата на наказателното поле.

В 28-ата минута Митчъл Дюк можеше да изравни за „ кенгурутата “, но Емилиано Мартинес отрази неговия удар в близката греда, след което улови топката.

В 68-ата минута Родриго Де Пол комбинира с Меси, след което центрира към резервата Херман Пецея, който беше прецизен с глава за второто попадение в мача. Само три минути по-късно влезлият от пейката Алварес можеше да направи триумфа по-убедителен, но Матю Райън спаси изстрела му по земя.

Аржентина ще изиграе още един другарски мач в околните дни, като той е против Индонезия на 19 юни (понеделник).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР